Geplaatst op 10 december 2010

Artikel databank

Hoewel je er over kunt discussi├źren over Artikeldatabank.nl een weblog is, zijn de reacties wel deels dofollow. Na een aantal reacties wordt het no-follow attribuut bij Artikeldatabank.nl verwijderd.

Artikeldatabank.nl is een website waar je gratis artikelen op mag plaatsen. Dit is een vorm van marketing, ook wel artikel marketing genoemd. Dit heeft als voordeel dat een een bericht kunt plaatsen wat gerelateerd is aan je website, en je hier links in kunt verwerken. Voor linkbuilding is dit dus een interessant initiatief. Om ervoor te zorgen dat het geen spam-bende wordt, zijn er natuurlijk wel wat regels. De berichten moeten kwalitatief wel enige niveau hebben. Ook worden artikelen die adultwebsites aanprijzen niet geplaatst.

Maar verder dus een uitstekende kans om je website of weblog aan te prijzen dus, in een hoog gerelateerde omgeving!

  21 Responses

 1. James Hardenberg schreef:

  Bedankt voor dit stukje informatie. Ik ben benieuwd.
  Ik ga ermee aan de slag en ik zal wel zien wat het oplevert. Ik hoop wel dat dit een article directory is wat niet opeens van het internet verdwijnt net als http://www.artikelplaats.nl van Eelco de Boer. Die website haalde hij opeens onaangekondigd offline met als gevolg, duizenden verwijderde artikelen foetsie!

 2. James Hardenberg schreef:

  Artikeldatabank.nl heeft overigens 0 pagerank! Nu is het algemeen bekend dat Google Pagerank eigenlijk niet meer bestaat, maar toch zegt het veel over de populariteit van de website en de te verwachte posities van je artikelen in Google.

 3. Hier nog een optie om gratis artikelen met 3 backlinks te plaatsen!

 4. Anoniem schreef:

  e-artikel.nl is ook dofollow.

 5. James Hardenberg schreef:

  @Jens Ik zie dat de artikelen op artikelendatabank.nl gewoon gevolgd worden door Google (Do-Follow), maar ik vraag me wel af hoe lang dit soort nieuwe artikelen websites blijven bestaan.

  Het zou zonde zijn om 50 artikelen te schrijven die hoog gepositioneerd worden in Google en belachelijk veel traffic naar zich toetrekken, om er vervolgens achter te komen dat de webmaster het bijltje erbij neerlegt (soort van artikelplaats.nl gevalletje).

  Ik ben zelf nogal voorzichtig met het uitkiezen van artikelensites. Neem me niet kwalijk.

 6. soboer schreef:

  Artikelplaats is toch wel de beste artikeldirectory van Nederland. Het lijkt op ezineArticles waarin je alleen maar 1 keer mag linken in de auteursbox. Er wordt ook nog gecontroleerd op kwaliteit en duplicate content.

 7. Remon schreef:

  http://www.topartikel.nl, is ook net nieuwe, maar wel met Do follow links.

 8. janssen schreef:

  Het is zo jammer dat er maar zo weining artikel sites zijn in nederland in vergelijking met Vs. Artikelplanner heeft een pr van 3, misschien kan je deze toevoegen aan je lijst.

 9. denny schreef:

  Hopen dat hij online blijft, maar inderdaad verspreiden over meerdere sites heb je dat ook niet ­čśë

 10. Anoniem schreef:

  Hierbij nog een NL website waar je gratis artikelen / persberichten incl. backlinks kunt plaatsen:

  http://www.artikelplaatsen.net

  Tip 1: Plaats artikelen / persberichten op verschillende wesbites.
  Tip 2: Plaats niet overal hetzelfde artikel. Herschrijf artikelen of plaats (bijv.) 5 verschillende artikelen over meerdere artikel websites.

 11. Rend schreef:

  Wat de eigenaar en de werknemers bij MC Auto Royal in Oosterbroek zeggen, klopt niet! Er zou tot mei 2012 fabrieksgarantie moeten zijn op de auto. Niet waar dus! Een maand geleden kocht ik een auto (bouwjaar mei 2010) bij dit autobedrijf. Bij het ophalen, ging de auto piepen. Koelvloeistof was oververhit. Thermostaat werd vervangen bij de Opel dealer in Enkhuizen, nadat een werknemer van MC Auto Royal de auto ophaalde. Drie weken na aankoop was de verwarming kapot. Na het repareren bij een Opel dealer in Nunspeet, bleek dat de garantie was verlopen, omdat de auto totall los was verklaard en uit het buitenland is geïmporteerd. MC Auto Royal ontkent de gegevens van de Opel dealer in Nunspeet en houdt vol dat er garantie op zit. Na dat ik contact opnam met de Opel dealer in Enkhuizen, blijkt dat de thermostaat, dat vervangen was door hun, door MC Auto Royal is betaald, nadat de factuur was afgekeurd voor de vergoeding! De auto heb ik gekocht voor 10.995euro. De garage heeft het terug gekocht van ons voor 9495 euro, waarbij wij ook de rekening bij de opel dealer in Nunspeet zelf moeten betalen (157euro). Aldus MC Auto Royal in Oosterbroek!

 12. geepee schreef:

  Ik doe zeker mee want dit is een goede manier om je website bekendheid te geven.
  Ik zal alvast enkele artkels plaatsen.
  Bedankt!

 13. Bedankt voor de link naar andere sites. Ik ga daar artikeltjes schrijven als het kan. ­čÖé

 14. Daryll schreef:

  Beetje jammer dat deze website niet meer online staat.

  “Ik (de beheerder achter deze website, een linkbuilder met meer dan 5 jaar ervaring) heb de website zojuist (25-5-2013) dichtgetimmerd. Op 23 mei 2013 is er een update geweest in het algoritme van Google. Dit heeft naar mijn idee vooral veel Nederlandse artikelmarketingwebsites geraakt. Bijna alle NL-artikelmarketingwebsites die ik ken (stuk of 40) staan sinds kort op PR0. Links die vanaf deze domeinen komen doen je website meer kwaad dan goed. Mijn advies voor de toekomst: richt je op het bieden van meerwaarde, maak je klanten blij. Laat je klanten over je praten, dat merkt google ook op :-). “

 15. @Daryll: maar wel mooi dat hij nog de moeite heeft genomen om uit te leggen waar├│m hij het bijltje er bij neergooit. Ik weet niet, zijn verhaal(tje) wekt wel sympathie op bij mij.

 16. Peter schreef:

  @DARYLL Ik zie dat de website weer? online is. Ook oude berichten zijn voor een groot gedeelte weer terug te vinden.

Post your comments

You must be logged in to post a comment.